Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Jajka faszerowane rzodkiewką z majonezem pietruszkowym

Jajka faszerowane rzodkiewką z majonezem pietruszkowym
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Liczba ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bardzo lubię przygotowywać różne faszerowane jaja. Faszeruję je dosłownie wszystkim, a te z rzodkiewką są fajną, wiosenną propozycją na śniadanie.

Składniki

6 szt. jajka
8 szt. rzodkiewka
3 łyżeczka serek homogenizowany naturalny
2 łyżka majonez
1/2 szt. pół pęczka natki pietruszki
2 szczypta sól

Opis wykonania

Jajka ugotować na pół twardo. Wystudzić i obrać ze skórki. Rzodkiewki umyć i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Odstawić na 10 minut, aby puściły sok. W tym czasie zmiksować majonez z natką pietruszki. Obrane jajka przekroić na pół, wyjąć delikatnie żółtka i przełożyć do miski. Dodać odciśniętą z soku startą rzodkiewkę, dodać serek homogenizowany (można dodać również jogurt naturalny gęsty) i rozdrobnić wszystko razem widelcem, przyprawić solą i pieprzem. Napełnić farszem połówki jajek i na każdej połówce zrobić kleks z majonezu z pietruszką.

Porada Szefa

W jaki sposób łatwo wyczyścić kielich blendera?

Chcesz szybko i sprawnie umyć kielich blendera po zakończeniu miksowania? Zamiast myć go ręcznie, wykorzystaj sam blender do tego zadania.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Liczba ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
paulina.kluszczynska
Już wiem jaka nowa wariacja jajek zagości u mnie na stole na Wielkanoc!
MiszelPiszel
Zabrakło natki podczas przygotowań... Także testowane w wersji z samym majonezem. Pyszne! W oryginalnej wersji na pewno jeszcze lepiej smakuje.
Radosław
U mnie natka zastąpiona szczypiorkiem! Następnym razem spróbuję z natką.
bsylvia
Natka pietruszki super się komponuje. Następnym razem dodam więcej rzodkiewki. Polecam!
Lalaxo
jajka na twardo to życie. no pycha
differenttaste
Szybka przystawka dla niespodziewanych gości! Fajny przepis
PaulinaK
Jajka faszerowane to szybki i prosty sposób na ciekawą kolację dla znajomych. Można lekko zmodyfikować przepis pod swoje osobiste preferencje.
Judyta
Pyszne, łatwe do wykonania i efektowne
Kobagata
Jajeczka polecają się na śniadanie