Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Makaron z łososiem i serem pleśniowym

Opis wykonania

Makaron łososiem i serem pleśniowym. Całość oblana kremowym sosem śmietanowym tworzy doskonałą kompozycję.

Gotowanie zaczynamy od wstawienia wody na makaron. Czas na baze do sosu, na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i łyżkę mąki, gdy składniki nam się połączą wlewamy śmietanę i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. W tym czasie woda w garnu powinnam nam się zagotować, solimy i wrzucamy makaron. Wracamy do patelni - pokrojony w kostkę ser ląduje w białym sosie, mieszamy aż sie rozpuści, doprawiamy gałką muszkatołową i pieprzem (dodaję grubo mielony czarny pieprz, ponieważ nadaje wyraźny smak potrawie). Kolej na dorzucenie pokrojonego w kostkę łososia. Sos nam odrobinę zgęstniał, więc należy dolać wodę z gotujacego się makaronu. Minęło 8 minut, odcedzamy makaron, który jest al dente i wrzucamy od razu do sosu. Porzadnie mieszamy, aby sos pokrył wszystkie kluski. Obficie posypujemy posiekaną natką pietruszki. Niebo w gębie, gęba w niebie! Smacznego!

Bosch do kuchni