


Jeśli jesteś miłośnikiem grzybów, makaron z prawdziwkami z pewnością zachwyci Cię swoim smakiem. Ten aromatyczny i kremowy sos z grzybów leśnych jest doskonałą propozycją na obiad. Największą zaletą tego dania są prawdziwki, które nadają mu głęboki smak. Sprawdź przepis na makaron z sosem grzybowo-śmietanowym.
Oczyszczone i umyte prawdziwki pokrój na mniejsze części. W garnku zagotuj wodę, dodaj makaron, gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelnię z oliwą wrzuć pokrojoną cebulę, jak już będzie zeszklona, dodaj pokrojone prawdziwki oraz tymianek, smaż razem na płycie grzewczej ok. 10 minut. Dodaj śmietanę, jeśli całość będzie za gęsta, dodaj wodę z garnka z makaronem.
Ugotowany i odcedzony makaron dodaj na patelnię z prawdziwkami, całość dokładnie wymieszaj, przełóż na talerze. Udekoruj gałązkami świeżego tymianku.