Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Danie w 5 minut - idealna lekka kolacja

Składniki

1 garść długi makaron
1/4 szklanka oliwa z oliwek
1 garść świeże zioła
2-3 łyżka parmezan

Opis wykonania

Nastawiam wodę, zagotowuję, wrzucam makaron. W międzyczasie obieram i drobniutko siekam szalotkę. Wlewam oliwę na patelnię, rozgrzewam, wrzucam cebulkę i chwilę podsmażam, pilnując by się nie przypaliła. W międzyczasie drobno siekam zioła. Wrzucam je na chwilę na patelnię i smażę przez kilka sekund. Odcedzony makaron wrzucam z powrotem do garnka, w którym się gotował, polewam ziołową oliwą. Mieszam, nakładam na talerz, posypuję świeżo startym parmezanem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Patrycja Lewandowska
Parmezan zastąpiłam serem pleśniowym
Aleksandra Pępek
Prosty i pyszny.