Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Makaronowa rozpusta

Opis wykonania

Makaron z suszonymi pomidorami, świeżym szpinakiem, serem feta, rukolą i pomidorkami koktajlowymi.

Czosnek podsmażyć na patelni, a następnie dodać szpinak i przyprawić solą i pieprzem. Na tej samej patelni zarumienić pozostały czosnek i odstawić go do osobnego pojemniczka. Na patelni podsmażyć suszone pomidory (pokrojone wcześniej na połówki) na ziołowym oleju z pomidorów. Odstawić z ognia.



Makaron ugotować al dente, a następnie przełożyć go do woka, podsmażyć dodając oliwę i przyprawę grillową. Dodać podsmażony wcześniej: czosnek, szpinak, pomidory, wszystko wymieszać z makaronem chwilę podgrzewając i dodać kostki fety i parmezan. Przyprawić pieprzem, solą do smaku. Całość udekorować rukolą i koktajlowymi pomidorkami.