Makaronowa rozpusta
4 porcje
Średnie
Makaron z suszonymi pomidorami, świeżym szpinakiem, serem feta, rukolą i pomidorkami koktajlowymi.
Składniki
opakowanie makaronu kokardki lub penne
tarty parmezan
paczka świeżego szpinaku
pomidory suszone z kaparami (mix w słoiczku)
ząbków czosnku
sól, pieprz
przyprawa grillowa
ser feta
sałata rukola
pomidorki koktajlowe
Makaronowa rozpusta
Makaronowa rozpusta
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Czosnek podsmażyć na patelni, a następnie dodać szpinak i przyprawić solą i pieprzem. Na tej samej patelni zarumienić pozostały czosnek i odstawić go do osobnego pojemniczka. Na patelni podsmażyć suszone pomidory (pokrojone wcześniej na połówki) na ziołowym oleju z pomidorów. Odstawić z ognia.
Makaron ugotować al dente, a następnie przełożyć go do woka, podsmażyć dodając oliwę i przyprawę grillową. Dodać podsmażony wcześniej: czosnek, szpinak, pomidory, wszystko wymieszać z makaronem chwilę podgrzewając i dodać kostki fety i parmezan. Przyprawić pieprzem, solą do smaku. Całość udekorować rukolą i koktajlowymi pomidorkami.
Komentarze