Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Makaronowa rozpusta

Makaronowa rozpusta
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Makaron z suszonymi pomidorami, świeżym szpinakiem, serem feta, rukolą i pomidorkami koktajlowymi.

Składniki

opakowanie makaronu kokardki lub penne
tarty parmezan
paczka świeżego szpinaku
pomidory suszone z kaparami (mix w słoiczku)
ząbków czosnku
sól, pieprz
przyprawa grillowa
ser feta
sałata rukola
pomidorki koktajlowe

Opis wykonania

Czosnek podsmażyć na patelni, a następnie dodać szpinak i przyprawić solą i pieprzem. Na tej samej patelni zarumienić pozostały czosnek i odstawić go do osobnego pojemniczka. Na patelni podsmażyć suszone pomidory (pokrojone wcześniej na połówki) na ziołowym oleju z pomidorów. Odstawić z ognia.

Makaron ugotować al dente, a następnie przełożyć go do woka, podsmażyć dodając oliwę i przyprawę grillową. Dodać podsmażony wcześniej: czosnek, szpinak, pomidory, wszystko wymieszać z makaronem chwilę podgrzewając i dodać kostki fety i parmezan. Przyprawić pieprzem, solą do smaku. Całość udekorować rukolą i koktajlowymi pomidorkami.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych