Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Kasza jaglana ze szpinakiem i orzechami

Kasza jaglana ze szpinakiem i orzechami
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
To danie jest piękne. Z zewnątrz i wewnątrz. Zdrowe i niezwykle ekskluzywne, smaczne i aromatyczne. Kasza jaglana, szpinak i orzechy to połączenie idealne!

Składniki

100 g kasza jaglana
1 szt. cebula
3 szt. ząbki czosnku
400 g mrożony szpiank
60 g orzechy laskowe
1 łyżeczka sól
0,5 łyżeczka pieprz

Opis wykonania

Kaszę jaglaną ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Cebulkę pokroić w kostkę i usmażyć na oliwie na złoto. Dodać szpinak i smażyć, aż wyparuje cała woda. Następnie posolić do smaku i dodać trzy przeciśnięte ząbki czosnku. Wymieszać. Dodać pół łyżeczki ostrego pieprzu i posiekane drobno orzechy. Na koniec dodać odcedzoną kaszę jaglaną, dokładnie wymieszać składniki i podawać. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych