Kasza jaglana ze szpinakiem i orzechami
4 porcje
Średnie
To danie jest piękne. Z zewnątrz i wewnątrz. Zdrowe i niezwykle ekskluzywne, smaczne i aromatyczne. Kasza jaglana, szpinak i orzechy to połączenie idealne!
Składniki
100 g kasza jaglana
1 szt. cebula
3 szt. ząbki czosnku
400 g mrożony szpiank
60 g orzechy laskowe
1 łyżeczka sól
0,5 łyżeczka pieprz
Kasza jaglana ze szpinakiem i orzechami
Kasza jaglana ze szpinakiem i orzechami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kaszę jaglaną ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Cebulkę pokroić w kostkę i usmażyć na oliwie na złoto. Dodać szpinak i smażyć, aż wyparuje cała woda. Następnie posolić do smaku i dodać trzy przeciśnięte ząbki czosnku. Wymieszać. Dodać pół łyżeczki ostrego pieprzu i posiekane drobno orzechy. Na koniec dodać odcedzoną kaszę jaglaną, dokładnie wymieszać składniki i podawać. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Komentarze