Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Maliny w czekoladzie

Opis wykonania

Latem mamy pełną ofertę świeżych owoców. Dziś sięgam po owoce, na które aktualnie jest sezon i przygotowuję pyszny deser. Tylko dwa składniki - maliny i czekolada. Razem tworzą niesamowite połączenie smakowe.

Maliny w czekoladzie - krok 1

Maliny umyj i osusz na ręczniku papierowym.

Maliny w czekoladzie - krok 2

Rozpuść czekoladę – najlepiej w kąpieli wodnej. Na małym ogniu ustaw rondel z niewielką ilością wody, a na nim szklaną miskę. Do miski wrzuć połamaną czekoladę i dodaj masło. Mieszaj do uzyskania gładkiej masy.

Maliny w czekoladzie - krok 3

Ostrożnie zanurz dolną część maliny (2/3 każdej maliny) w czekoladzie, pozostawiając odsłoniętą górę owoców.

Maliny w czekoladzie ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostaw do momentu, aż czekolada zastygnie. Przechowuj w lodówce.