Maliny w czekoladzie
![Maliny w czekoladzie](https://akademiasmaku.pl/storage/7350/conversions/maliny-w-czekoladzie-4518-single.webp)
4 porcje
25 min
Łatwe
Składniki
Maliny w czekoladzie
Maliny w czekoladzie
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8746/conversions/GyRzTdQCO3lYBm-thumb.webp)
Maliny umyj i osusz na ręczniku papierowym.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8747/conversions/Gtm6JDK0wsQYwm-thumb.webp)
Rozpuść czekoladę – najlepiej w kąpieli wodnej. Na małej mocy płyty grzewczej ustaw rondel z niewielką ilością wody, a na nim szklaną miskę. Do miski wrzuć połamaną czekoladę i dodaj masło. Mieszaj do uzyskania gładkiej masy.
Porada
Jak roztopić czekoladę bez obaw o jej przypalenie? Odpowiedź jest prosta! Wykorzystaj palnik Wok w płycie gazowej marki Bosch i nie martw się więcej o przypalone potrawy.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8748/conversions/zkeFKUY59yxetr-thumb.webp)
Ostrożnie zanurz dolną część maliny (2/3 każdej maliny) w czekoladzie, pozostawiając odsłoniętą górę owoców.
Maliny w czekoladzie ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostaw do momentu, aż czekolada zastygnie. Przechowuj w lodówce.
Komentarze