Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Latem mamy pełną ofertę świeżych owoców. Dziś sięgam po owoce, na które aktualnie jest sezon i przygotowuję pyszny deser. Tylko dwa składniki - maliny i czekolada. Razem tworzą niesamowite połączenie smakowe.

Składniki

1 szklanka malin
125 g gorzkiej czekolady
40 g masła

Opis wykonania

Maliny umyj i osusz na ręczniku papierowym.

Rozpuść czekoladę – najlepiej w kąpieli wodnej. Na małej mocy płyty grzewczej ustaw rondel z niewielką ilością wody, a na nim szklaną miskę. Do miski wrzuć połamaną czekoladę i dodaj masło. Mieszaj do uzyskania gładkiej masy.

Porada

Jak roztopić czekoladę bez obaw o jej przypalenie? Odpowiedź jest prosta! Wykorzystaj palnik Wok w płycie gazowej marki Bosch i nie martw się więcej o przypalone potrawy.

Bosh Logo
Bosh

Ostrożnie zanurz dolną część maliny (2/3 każdej maliny) w czekoladzie, pozostawiając odsłoniętą górę owoców.

Maliny w czekoladzie ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostaw do momentu, aż czekolada zastygnie. Przechowuj w lodówce.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych