Marynata do mięsa pieczonego
4 porcje
15 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 3)
Składniki
Wartości odżywcze
Marynata do mięsa pieczonego
Marynata do mięsa pieczonego
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
W blenderze przygotuj marynatę – połącz oliwę z oliwek, musztardę, miód.
Do moździerza włóż ziarna jałowca, kolendry, pieprzu i ucieraj. Następnie dodaj je do marynaty wraz z pozostałymi przyprawami – suszonym rozmarynem, tymiankiem, słodką i ostrą papryką.
Dodaj czosnek. Wszystko dokładnie zblenduj.
Do przygotowanej marynaty włóż mięso, dorzuć pokruszone liście laurowe i gałązki świeżego rozmarynu.
Porada
Blender kielichowy VitaBoost marki Bosch, dzięki nożowi z 6 ostrzami i prędkości 30 tys. obrotów na minutę, poradzi sobie z każdym rodzajem owoców i warzyw.
Wstaw mięso do lodówki i marynuj minimum 3 godziny (a najlepiej dobę).
Komentarze