Marynata do mięsa pieczonego
![Marynata do mięsa pieczonego](https://akademiasmaku.pl/storage/7481/conversions/marynata-do-miesa-pieczonego-4651-single.webp)
4 porcje
15 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 3)
Składniki
Wartości odżywcze
Marynata do mięsa pieczonego
Marynata do mięsa pieczonego
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9115/conversions/0NtFmPUoz08ipt-thumb.webp)
W blenderze przygotuj marynatę – połącz oliwę z oliwek, musztardę, miód.
Do moździerza włóż ziarna jałowca, kolendry, pieprzu i ucieraj. Następnie dodaj je do marynaty wraz z pozostałymi przyprawami – suszonym rozmarynem, tymiankiem, słodką i ostrą papryką.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9116/conversions/GK28JbQUzjuLHs-thumb.webp)
Dodaj czosnek. Wszystko dokładnie zblenduj.
Do przygotowanej marynaty włóż mięso, dorzuć pokruszone liście laurowe i gałązki świeżego rozmarynu.
Porada
Blender kielichowy VitaBoost marki Bosch, dzięki nożowi z 6 ostrzami i prędkości 30 tys. obrotów na minutę, poradzi sobie z każdym rodzajem owoców i warzyw.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9117/conversions/0Q5SZvx8fWxRhm-thumb.webp)
Wstaw mięso do lodówki i marynuj minimum 3 godziny (a najlepiej dobę).
Komentarze