Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
powstały karmel z daktyli i masła orzechowego jest nieziemsko pyszny, a reszta dodatków sprawi że te batoniki będziecie powtarzać jeszcze wiele razy!

Składniki

100 g daktyle
60 g karmelowa/czekoladowa/orzechowa (według uznania) odżywka białkowa
30 g olej kokosowy
50 g masło orzechowe
2 garść zboża ekspandowane

Opis wykonania

oczywiście daktyle moczymy w ciepłym mleku przez około 1godzine. Po tym czasie blendujemy z odorbiną pozostałego mleka. Mieszamy z resztą składników (olej kokosowy rozpuszczamy). Ja ze zbóż ekspandowanych najbardziej lubię dodawać orkisz z melasą. Keksówkę lub inną odpowiadającą nam formę wykłądamy folią spożywczą i rozprowadzamy masę. Wkładamy do zamrażalnika na jakąś godzinę. Po tym czasie kroimy na batoniki i zajadamy ( oczywiście nie cała formę na raz :D) przechowujemy w zamrażarce :)

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych