Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Mini-ciasteczka Heidesand

Opis wykonania

Przepis na ciasteczka z masła, cukru i śmietany.

Masło roztopić, przyrumienić i odstawić w chłodne miejsce. Dodać cukier, śmietanę, cukier waniliowy, sól i wymieszać na śmietankową masę. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dwie trzecie tej mieszanki dodawać łyżką stołowa w trakcie mieszania, resztę dodać później podczas ugniatania powstałej masy. Blachę uniwersalną wyłożyć papierem do pieczenia. Z wałka ciasta odkrawać plastry o grubości ok. 1 cm i piec na jasno-złoty kolor w podany sposób.
Sposób nastawiania: grzanie górne/dolne 150-170⁰C, 20-30 minut.
Wskazówka: czas pieczenia drugiej blachy ulega skróceniu o ok. 5-10 minut.