Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Truskawkowe sushi to oryginalna forma podania naleśników z serem z dodatkiem truskawek.Bardzo fajny pomysł na przekonanie do jedzenia niejadka :)

Składniki

1 szklanka mąka orkiszowa
1/2 szklanka mąka pszenna
1 szt. jajko
1 szklanka woda gazowana
1/2 szklanka mleko
1 łyżka cukier
4 łyżka kakao
1 szczypta sól
olej do smażenia
500 g farsz: serek śmietankowy
1 łyżeczka cukier
1 łyżka cukier waniliowy
100 g jogurt naturalny
1 szt. żółtko
1 łyżeczka cynamon
500 g truskawki
100 g czekolada mleczna

Opis wykonania

Sposób przygotowania 1. Ciasto: Wszystkie wymienione składniki wymieszać za pomocą miksera do płynnej naleśnikowej konsystencji. Smażyć na rozgrzanej patelni. 2. Farsz: Serek wymieszać z cukrem, cukrem wanilinowym, jogurtem naturalnym, żółtkiem i cynamonem. 3. Truskawki pokroić w drobną kostkę. 4. Całą powierzchnię każdego naleśnika posmarować farszem a następnie ułożyć truskawki. Zwinąć w rulon i odciąć nierówne końce. Pozostałą część naleśnika pokroić w około 5cm kawałki. 5. Naleśniki podawać ułożone pionowo na talerzu i posypane startą czekoladą.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych