Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Trudne

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Uwielbiam ryby, a ta sprawdzi się idealnie w pracy

Składniki

6 szt. Płat mintaja
2 szt. Jajka
2/3 szklanka Bułka tarta
50 g Mąka pszenna
1 łyżeczka Zioła prowansalskie
1 łyżeczka Pieprz
1 łyżeczka Sól
1/2 szklanka Olej

Opis wykonania

: 1. Mintaja odmrażamy i posypujemy solą, pieprzem i ziołami. 2. Jajka rozkłócamy za pomocą widelca. Na osobnych talerzach przygotować mąkę i bułkę tartą. 3. Mintaja obtaczamy najpierw w mące a potem w bułce tartrj. 4. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy z obu stron rybę na złoty kolor.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Patrycja Lewandowska
Tradycyjny, zdrowy obiad :)
Nastassia Mamaieva
Super rybka, chrupiąca 👍
Lalaxo
klasyk, bardzo smaczny
Rene
Świetny obiad!