Mintaj w panierce z patelni
3 porcje
30 min
Trudne
5 (Ilość ocen: 1)
Uwielbiam ryby, a ta sprawdzi się idealnie w pracy
Składniki
6 szt. Płat mintaja
2 szt. Jajka
2/3 szklanka Bułka tarta
50 g Mąka pszenna
1 łyżeczka Zioła prowansalskie
1 łyżeczka Pieprz
1 łyżeczka Sól
1/2 szklanka Olej
Mintaj w złocistej panierce
Mintaj w złocistej panierce
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
: 1. Mintaja odmrażamy i posypujemy solą, pieprzem i ziołami. 2. Jajka rozkłócamy za pomocą widelca. Na osobnych talerzach przygotować mąkę i bułkę tartą. 3. Mintaja obtaczamy najpierw w mące a potem w bułce tartrj. 4. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy z obu stron rybę na złoty kolor.
Komentarze