Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Batony musli z sezamem, siemieniem lnianym i orzechami

Muesli bars czyli batony mocy
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bogactwo składników odżywczych i mineralnych, pyszne, proste w wykonaniu i zdrowe! Nie kupuj - zrób je sam :)

Składniki

300 g płatki owsiane górskie
50 g orzechy laskowe
50 g orzechy włoskie
3 łyżka morwa suszona biała
3 łyżka suszona aronia
3 łyżka suszone maliny
30 g sezam
150 g miód
60 g masło klarowane
1 i 1/2 łyżeczka cynamon
30 g siemię lniane

Opis wykonania

 1. Płatki owsiane mieszamy z sezamem, siemieniem lnianym i orzechami, a następnie podprażamy na suchej patelni na złoty kolor. 2. W rondelku roztapiamy masło. Do roztopionego masła dodajemy miód i cynamon, zdejmujemy z ognia. Mieszamy do dokładnego połączenia się składników. Studzimy. 3. W rondelku łączymy ze sobą wszystkie składniki. Całość dokładnie mieszamy. Foremkę na batoniki wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy masę i wyrównujemy łyżką. Przykrywamy z wierzchu folią spożywczą i wkładamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. 4. Batoniki dzielimy na porcje. Przechowujemy w lodówce.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych