Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Mus jabłkowo-rumowy

Opis wykonania

Delikatny mus jabłkowy z rumową nutą to doskonała propozycja na wyjątkowy deser!

Mus jabłkowo-rumowy - krok 1

Jabłka pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 30 minut.

Mus jabłkowo-rumowy - krok 2

Obieramy je ze skórki, wydrążymy gniazda nasienne, przekładamy do blendera i miksujemy na puszystą masę.

Żelatynę namaczamy w 50 ml wody, dodajemy rum i wlewamy do jabłek.

Mus jabłkowo-rumowy - krok 3

Białka ubijamy z cukrem i pod koniec dodajemy po jednej łyżce musu jabłkowego, cały czas mieszając na wolnych obrotach.

Mus jabłkowo-rumowy - krok 4

Przekładamy do kieliszków koktajlowych i schładzamy.

Podajemy ze świeżo tartym cynamonem i listkiem mięty.