Mus jabłkowo-rumowy
6 porcje
150 min
Łatwe
Składniki
Mus jabłkowo-rumowy
Mus jabłkowo-rumowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jabłka pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 30 minut.
Obieramy je ze skórki, wydrążymy gniazda nasienne, przekładamy do blendera i miksujemy na puszystą masę.
Żelatynę namaczamy w 50 ml wody, dodajemy rum i wlewamy do jabłek.
Porada
Idealnie puszysty biszkopt? Domowa bita śmietana? Ich przygotowanie nigdy nie było prostsze. Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch automatycznie skończy pracę, gdy składniki będą idealnie ubite.
Białka ubijamy z cukrem i pod koniec dodajemy po jednej łyżce musu jabłkowego, cały czas mieszając na wolnych obrotach.
Przekładamy do kieliszków koktajlowych i schładzamy.
Podajemy ze świeżo tartym cynamonem i listkiem mięty.
Komentarze