Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

150 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Delikatny mus jabłkowy z rumową nutą to doskonała propozycja na wyjątkowy deser!

Składniki

1 kg jabłek
150 g cukru
4 białka
15 g żelatyny
25 ml rumu
Laska cynamonu

Opis wykonania

1

Jabłka pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 30 minut.

2

Obieramy je ze skórki, wydrążymy gniazda nasienne, przekładamy do blendera i miksujemy na puszystą masę.

Żelatynę namaczamy w 50 ml wody, dodajemy rum i wlewamy do jabłek.

Porada

Idealnie puszysty biszkopt? Domowa bita śmietana? Ich przygotowanie nigdy nie było prostsze. Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch automatycznie skończy pracę, gdy składniki będą idealnie ubite.



Bosh Logo
Bosh
3

Białka ubijamy z cukrem i pod koniec dodajemy po jednej łyżce musu jabłkowego, cały czas mieszając na wolnych obrotach.

4

Przekładamy do kieliszków koktajlowych i schładzamy.

Podajemy ze świeżo tartym cynamonem i listkiem mięty.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych