Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Mus z mango, nasionami chia i ryżowym Rafaello

Opis wykonania

Mus z mango, nasionami chia i ryżowym Rafaello

1. CHIA Do dwóch szklanek wsypujemy po ok. 3 łyżki nasion chia i zalewamy każdą porcję 200 ml mleka. Delikatnie mieszamy i odstawiamy na godzinę-dwie w temperaturze pokojowej. Po tym czasie ponownie mieszamy nasiona z mlekiem i wstawiamy do lodówki aż napęcznieją. 2. MUS MANGO Dojrzałe mango obieramy i kroimy w kosteczkę, wrzucamy do blendera i dodajemy 300 ml jogurtu naturalnego. Miksujemy na gładki, gęsty mus. 3. Pozostałe mleko zagotowujemy z ziarenkami wanilii i wsypujemy płatki ryżowe. Gotujemy na wolnym ogniu kilka minut (zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Ugotowane płatki pozostawiamy do wystudzenia, następnie formujemy z nich małe kuleczki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Na koniec nasiona chia przekładamy do pucharka, delikatnie zalewamy musem mango, wierzch dekorujemy kuleczkami Rafaello. Smacznego!

Bosch do kuchni