


Soczyste w środku, chrupiące na zewnątrz- takie właśnie powinny być idealne nuggesty z kurczaka. Dodatki są dowolne: w obecnym przepisie proponujemy sezam, ale dodać można płatki owsiane albo kukurydziane. Cudownie smakują z salsą meksykańską czy sosem czosnkowym. Pokochają je zarówno dzieci, jak i dorośli.
Piersi z kurczaka pokrój w kostkę, dodaj sól i pieprz i wymieszaj.
Wyrób ciasto – do miski wbij jajka, dodaj mleko, przyprawy (paprykę słodką i ostrą oraz sól), wszystko wymieszaj, następnie stopniowo dodaj mąkę. Miksuj aż masa będzie jednolita, a konsystencją przypominać będzie ciasto naleśnikowe.
Do miski z ciastem wstaw kawałki kurczaka i dokładnie obtocz.
Kawałki kurczaka w cieście oprósz mąką, a następnie obtocz w ziarnach sezamu.
Tak przygotowane kawałki kurczaka smaż na rozgrzanym oleju około 7 minut. Następnie ułóż na ręczniku papieru w celu odsączenia od nadmiaru tłuszczu.