Ossobuco
2 porcje
90 min
Łatwe
4 (Ilość ocen: 3)
Składniki
Ossobuco
Ossobuco
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebulę, marchew i selera pokrój dobro. Na rozgrzaną na płycie grzewczej patelnię dodaj masło i oliwę z oliwek – a potem cebulę i chwilę smaż. Dodaj marchew i selera naciowego, smaż dalej.
Czystą i osuszoną gicz obtocz w mące i ułóż na patelni z warzywami i smaż z każdej strony do lekko rumianego koloru. Całość zalej winem, dopraw solą i pieprzem. Duś mięso przez 30 minut na jednej stronie, po czym przewróć je na drugą stronę i duś kolejne 30 minut.
Porada
Nie masz czasu czekać aż zagotuje się woda na makaron? Podkręć tempo przygotowania potraw za pomocą funkcji PowerBoost w płycie indukcyjnej marki Bosch. Pozwala ona zwiększyć moc wybranego pola grzewczego o 50%.
Gotowe ossobuco wyłóż na talerz, posyp natką pietruszki i skórką z cytryny.
Komentarze