Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Dip z piwa, sera cheddar, czosnku, mielonej papryki, pieprzu i sosu worcestershire.

Składniki

100 ml piwa
350 g sera cheddar pokrojonego na małe kawałki
wyciśnięty ząbek czosnku
1 łyżeczka mielonej papryki
1/2 łyżeczka mielonego, czarnego pieprzu
1/2 łyżeczka mielonego pieprzu cayenne
1/4 łyżeczka soli
1 łyżeczka sosu worcestershire

Opis wykonania

Wlej piwo do miski i mieszaj przez około pół minuty, aby uciekł cały gaz. Umieść ser w szklanym naczyniu, dodaj czosnek, pieprz, sól, sos worcestershire i wygazowane piwo. Zmiksuj składniki blenderem na gładką, kremową masę. Dopraw do smaku i zmiksuj ponownie. Przełóż masę do miski i przypraw szczyptą pieprzu cayenne. Dip jest świetnym dodatkiem do nachosów i frytek, ale także świeżych warzyw. Aby uzyskać niepowtarzalny smak, schłódź dip przez jedną noc w lodówce.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
bsylvia
Bardzo ciekawy dip, warto przetestować - polecam!
Ewusia1222
Polecam przepis