Owsianka na mleku kokosowym
![Owsianka na mleku kokosowym](https://akademiasmaku.pl/storage/7382/conversions/owsianka-na-mleku-kokosowym-4550-single.webp)
2 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Owsianka na mleku kokosowym
Owsianka na mleku kokosowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8873/conversions/F4iDwQTUdP7PbF-thumb.webp)
Do rondla wrzuć płatki owsiane, a następnie dodaj mleko kokosowe i wodę. Całość zamieszaj i podgrzewaj na średniej mocy płyty grzewczej.
Dodaj syrop klonowy, ziarna sezamu i posiekane niezbyt drobno orzechy. Gotuj na małej mocy palnika tak, by zawartość garnka tylko lekko pyrkała. Cały czas mieszając, doprowadź owsiankę do gęstej i dość gładkiej konsystencji.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8874/conversions/6rxyOirVpjNPcU-thumb.webp)
Jagody goji zmiksuj drobno w pojemniku blendera – użyjemy ich do ozdobienia owsianki przy podaniu.
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8875/conversions/pnLWeUg3E5W6nV-thumb.webp)
Posypkę z jagód możesz usypać w fantazyjny kształt. Przy pomocy foremki do wykrawania ciastek można jej nadać kształt serca widoczny na zdjęciu – w sam raz na walentynkowe śniadanie z ukochaną osobą.
Komentarze