


Owsianka na mleku kokosowym to mój sprawdzony sposób na dobry humor z samego rana. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut i nawet najbardziej zwariowany poranek mogę dzięki temu przepisowi zacząć ciepłym i super smacznym śniadaniem.
Do rondla wrzuć płatki owsiane, a następnie dodaj mleko kokosowe i wodę. Całość zamieszaj i podgrzewaj na średniej mocy płyty grzewczej.
Dodaj syrop klonowy, ziarna sezamu i posiekane niezbyt drobno orzechy. Gotuj na małej mocy palnika tak, by zawartość garnka tylko lekko pyrkała. Cały czas mieszając, doprowadź owsiankę do gęstej i dość gładkiej konsystencji.
Jagody goji zmiksuj drobno w pojemniku blendera – użyjemy ich do ozdobienia owsianki przy podaniu.
Posypkę z jagód możesz usypać w fantazyjny kształt. Przy pomocy foremki do wykrawania ciastek można jej nadać kształt serca widoczny na zdjęciu – w sam raz na walentynkowe śniadanie z ukochaną osobą.