Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Owsianka na mleku kokosowym to mój sprawdzony sposób na dobry humor z samego rana. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut i nawet najbardziej zwariowany poranek mogę dzięki temu przepisowi zacząć ciepłym i super smacznym śniadaniem.

Składniki

1 szklanka płatków owsianych górskich
1 szklanka gęstego mleka kokosowego
1,5 szklanki wody
2 łyżki syropu klonowego lub miodu spadziowego
1/2 szklanki mieszanych orzechów włoskich, nerkowca, laskowych
4 łyżki ziaren sezamu
Do podania: garść jagód goi

Opis wykonania

Do rondla wrzuć płatki owsiane, a następnie dodaj mleko kokosowe i wodę. Całość zamieszaj i podgrzewaj na średniej mocy płyty grzewczej.

Dodaj syrop klonowy, ziarna sezamu i posiekane niezbyt drobno orzechy. Gotuj na małej mocy palnika tak, by zawartość garnka tylko lekko pyrkała. Cały czas mieszając, doprowadź owsiankę do gęstej i dość gładkiej konsystencji.

Jagody goji zmiksuj drobno w pojemniku blendera – użyjemy ich do ozdobienia owsianki przy podaniu.

Posypkę z jagód możesz usypać w fantazyjny kształt. Przy pomocy foremki do wykrawania ciastek można jej nadać kształt serca widoczny na zdjęciu – w sam raz na walentynkowe śniadanie z ukochaną osobą.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych