Paleo mięsna pizza
2 porcje
25 min
Łatwe
Składniki
Paleo mięsna pizza
Paleo mięsna pizza
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Rozgrzewamy piekarnik do 200͒ C. 2. W dużej misce dokładnie mieszamy, za pomocą naszych rąk, mieloną wołowinę, mąkę kokosową, jajko i przyprawy (oprócz szczypty soli i pieprzu). Ugniatamy mięsną masę tak jakbyśmy wyrabiali ciasto, ok. 1 min. 3. Gotową masę na spód pizzy ugniatamy w okrągłej patelni o średnicy 24 cm, nadającej się do używania w piekarniku (zob. zdjęcie). 4. Patelnię wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 10-15 minut aż spód pizzy nam ładnie zbrązowieje. 5. Po pieczeniu wyciągamy patelnię z piekarnika. Odlewamy z patelni nadmiar wytopionego tłuszczu. 6. Odsączony spód wraca na patelnię i jest gotowy do nałożenia pierwszych dodatków, Smarujemy spód pizzy passatą pomidorową, posypujemy szczyptą soli i pieprzu. Układamy na pizzy czerwoną paprykę. Pizza wraca na 5 minut do piekarnika. 7. Gotową pizzę dekorujemy oliwkami oraz rukolą. BOOM! Rozkoszujemy się bez jakichkolwiek wyrzutów sumienia.
Komentarze