Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sycące, acz lekkie danie polecane na kolację lub wystrzałowa imprezę . :)

Składniki

4 szt. pieczarki portobello
100 g kasza jaglana
1 szt. pomidor
1 szt. czerwona cebula
1 szt. marczewka
1 szt. cukinia, mała
1 szt. czosnek
2 szczypta sól
1 szczypta papryka
1 szczypta pieprz

Opis wykonania

Kaszę gotujesz, ostudzasz. Marchewkę i cukinie trzesz na tarce, pozostałe warzywa kroisz w drobna kostkę razem z ogonkami pieczarek. Warzywa dusisz na oliwie, solisz, pieprzysz, paprykujesz, dodajesz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Kasze łączysz z warzywami, nie może być zbyt sucha. Kapelusze pieczarek smarujesz oliwą, lekko solisz, by zmiękły podczas pieczenia. Nadziewasz farszem i na 15-20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Kto chce, może wierzch potraktować startym serem, kawałkami fety. Podajesz na kolacje, albo jako element obiadu. Smacznego!

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych