Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sycące, acz lekkie danie polecane na kolację lub wystrzałowa imprezę . :)

Składniki

4 szt. pieczarki portobello
100 g kasza jaglana
1 szt. pomidor
1 szt. czerwona cebula
1 szt. marczewka
1 szt. cukinia, mała
1 szt. czosnek
2 szczypta sól
1 szczypta papryka
1 szczypta pieprz

Opis wykonania

Kaszę gotujesz, ostudzasz. Marchewkę i cukinie trzesz na tarce, pozostałe warzywa kroisz w drobna kostkę razem z ogonkami pieczarek. Warzywa dusisz na oliwie, solisz, pieprzysz, paprykujesz, dodajesz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Kasze łączysz z warzywami, nie może być zbyt sucha. Kapelusze pieczarek smarujesz oliwą, lekko solisz, by zmiękły podczas pieczenia. Nadziewasz farszem i na 15-20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Kto chce, może wierzch potraktować startym serem, kawałkami fety. Podajesz na kolacje, albo jako element obiadu. Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy

Zupa z karpia
Ilośc porcji

8

Czas wykonywania

80 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5

Stek
Ilośc porcji

4

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie