Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Paluszki z łososia w panierce jaglanej z mieszanką kasz wg twórców bloga Zabawa z gotowaniem

Paluszki z łososia w panierce jaglanej z mieszanką kasz wg twórców bloga Zabawa z gotowaniem
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zdrowy i sycący obiad dla całej rodziny :)

Składniki

300 g Kasza gryczana
1 kg Płat z łososia bez skóry i ości
2 szt. Jajko
1 łyżeczka Słodka papryka
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
50 g Parmezan
300 g Chleb razowy
100 g Rukola
150 g Pomidorki koktajlowe
50 ml Oliwa z oliwek
50 ml Cytryna
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz

Opis wykonania

  1. Filety pokrój wzdłuż na niewielkie kawałki, nie przejmuj się jeśli nie będą równe :)
  2. Jajka ubij z papryką, solą i pieprzem.
  3. Chleb porwij na kawałki i umieść w MUMie lub pojemniku blendera ręcznego.
  4. Dodaj sól, pieprz oraz parmezan.
  5. Miksuj do uzyskania drobnej posypki.
  6. Kawałki fileta maczaj w jajku, następnie w posypce.
  7. Później ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  8. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni i piecz paluszki na złoto przez ok. 20 minut.
  9. W tym czasie zagotuj wodę w garnku, posól i ugotuj swoją ulubioną kaszę.
  10. Rukolę umyj, włóż do miski, dodaj pomidorki przekrojone na pół.
  11. Całość polek 1 łyżką soku z cytryny oraz 2 łyżkami oliwy, dopraw  do smaku i wymieszaj.
  12. Podajemy razem z ugotowaną kaszą i paluszkami z łososia.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych