Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Paluszki z łososia w panierce jaglanej z mieszanką kasz wg twórców bloga Zabawa z gotowaniem

Opis wykonania

Zdrowy i sycący obiad dla całej rodziny :)

  1. Filety pokrój wzdłuż na niewielkie kawałki, nie przejmuj się jeśli nie będą równe :)
  2. Jajka ubij z papryką, solą i pieprzem.
  3. Chleb porwij na kawałki i umieść w MUMie lub pojemniku blendera ręcznego.
  4. Dodaj sól, pieprz oraz parmezan.
  5. Miksuj do uzyskania drobnej posypki.
  6. Kawałki fileta maczaj w jajku, następnie w posypce.
  7. Później ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  8. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni i piecz paluszki na złoto przez ok 20 minut.
  9. W tym czasie zagotuj wodę w garnku, posól i ugotuj swoją ulubioną kaszę.
  10. Rukolę umyj, włóż do miski, dodaj pomidorki przekrojone na pół.
  11. Całość polek 1 łyżką soku z cytryny oraz 2 łyżkami oliwy, dopraw  do smaku i wymieszaj.
  12. Podajemy razem z ugotowaną kaszą i paluszkami z łososia.