30 min P0DT0H30M0S P0DT0H30M0S Łatwe dla 4 osób Akademia Smaku Do tej potrawy użyjesz Piekarniki Płyty grzewcze Drukuj lub pobierz PDF Nie wygaszaj ekranu Udostępnij Tweet Pin it
Opis wykonania Zdrowy i sycący obiad dla całej rodziny :) Filety pokrój wzdłuż na niewielkie kawałki, nie przejmuj się jeśli nie będą równe :) Jajka ubij z papryką, solą i pieprzem. Chleb porwij na kawałki i umieść w MUMie lub pojemniku blendera ręcznego. Dodaj sól, pieprz oraz parmezan. Miksuj do uzyskania drobnej posypki. Kawałki fileta maczaj w jajku, następnie w posypce. Później ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni i piecz paluszki na złoto przez ok. 20 minut. W tym czasie zagotuj wodę w garnku, posól i ugotuj swoją ulubioną kaszę. Rukolę umyj, włóż do miski, dodaj pomidorki przekrojone na pół. Całość polek 1 łyżką soku z cytryny oraz 2 łyżkami oliwy, dopraw do smaku i wymieszaj. Podajemy razem z ugotowaną kaszą i paluszkami z łososia.