Papryka konserwowa
![Papryka konserwowa](https://akademiasmaku.pl/storage/7707/conversions/papryka-konserwowa-4882-single.webp)
12 porcje
120 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Papryka konserwowa
Papryka konserwowa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9531/conversions/OC4J4PKdzC1hT7-thumb.webp)
Do garnka wlewamy wodę, ocet i przyprawy. Całość gotujemy.
Dodajemy pokrojone w piórka szalotki oraz czosnek i gotujemy jeszcze przez 3 minuty, zestawiamy z płyty grzewczej.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9532/conversions/4oTb4LKAu6HYoq-thumb.webp)
W tym czasie myjemy paprykę, którą kroimy na pół i wydrążamy gniazda.
Następnie kroimy warzywo według upodobań, w kostkę lub paski. Możemy też ułożyć większe kawałki, np. 8 części z papryki.
Porada
Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9533/conversions/ETfi97DW4VlTDA-thumb.webp)
Paprykę układamy w wyparzonych słoikach, do 60% objętości naczynia.
Na koniec zalewamy marynatą i zakręcamy wieczka słoików .
Pasteryzujemy przez 20 minut.
Komentarze