Papryka konserwowa
12 porcje
120 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 6)
Składniki
Papryka konserwowa
Papryka konserwowa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Do garnka wlewamy wodę, ocet i przyprawy. Całość gotujemy.
Dodajemy pokrojone w piórka szalotki oraz czosnek i gotujemy jeszcze przez 3 minuty, zestawiamy z płyty grzewczej.
W tym czasie myjemy paprykę, którą kroimy na pół i wydrążamy gniazda.
Następnie kroimy warzywo według upodobań, w kostkę lub paski. Możemy też ułożyć większe kawałki, np. 8 części z papryki.
Porada
Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.
Paprykę układamy w wyparzonych słoikach, do 60% objętości naczynia.
Na koniec zalewamy marynatą i zakręcamy wieczka słoików .
Pasteryzujemy przez 20 minut.
Komentarze