Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Papryka konserwowa

Opis wykonania

Papryka konserwowa to idealny dodatek do zimowych obiadów. Sprawdzi się również w sałatkach oraz jako przekąska na imprezę.

Papryka konserwowa - krok 1

Do garnka wlewamy wodę, ocet i przyprawy. Całość gotujemy.

Dodajemy pokrojone w piórka szalotki oraz czosnek i gotujemy jeszcze przez 3 minuty a następnie odstawiamy na bok.

Papryka konserwowa - krok 2

W tym czasie myjemy paprykę, którą kroimy na pół i wydrążamy gniazda.

Następnie kroimy warzywo według upodobań, w kostkę lub paski. Możemy też ułożyć większe kawałki, np. 8 części z papryki.

Papryka konserwowa - krok 3

Paprykę układamy w wyparzonych słoikach, do 60% objętości naczynia.

Na koniec zalewamy marynatą i zakręcamy wieczka słoików .

Pasteryzujemy przez 20 minut.