Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

12 porcje

Czas wykonywania

120 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Papryka konserwowa to idealny dodatek do zimowych obiadów. Sprawdzi się również w sałatkach oraz jako przekąska na imprezę.

Składniki

3 kg - papryki
Marynata:
1 l - wody
250 ml - octu spirytusowego
200 g - cukru
15 g - soli
2 ząbki - czosnku
200 g - cebuli szalotki
3 szt. - liści laurowych
6 ziarenek - ziela angielskiego
10 ziarenek - pieprzu

Opis wykonania

Do garnka wlewamy wodę, ocet i przyprawy. Całość gotujemy.

Dodajemy pokrojone w piórka szalotki oraz czosnek i gotujemy jeszcze przez 3 minuty, zestawiamy z płyty grzewczej.

W tym czasie myjemy paprykę, którą kroimy na pół i wydrążamy gniazda.

Następnie kroimy warzywo według upodobań, w kostkę lub paski. Możemy też ułożyć większe kawałki, np. 8 części z papryki.

Porada

Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.

Bosh Logo
Bosh

Paprykę układamy w wyparzonych słoikach, do 60% objętości naczynia.

Na koniec zalewamy marynatą i zakręcamy wieczka słoików .

Pasteryzujemy przez 20 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy