Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

parpardele z semoliny z czosnkiem na trzy sposoby

Opis wykonania

na jesienne i wieczorne słoty czosnek jak najbardziej wskazany ;)

baner reklamowy maszynki do mielenia główkę czosnku podzielić na 3 części. Pierwszą część razem z łuskami włożyć do nagrzanego ok 200st C piekarnika na około 15min. Po upieczeniu obrać i posiekać . drugą część obrać i wrzucić do rondla z oliwą z oliwek i rozmarynem. konfitować tak czosnek aż do uzyskania miękkości.. trzecią część obrać, pokroić w plastry i podsmażyć aż do zrumienienia. Do semoliny dodać oliwę z suszonych pomidorów, jajka oraz 1/4 łyżeczki soli. zagnieść ciasto, rozwałkować na ok 1mm iwykroić parpardelle, wrzucać na gotującą i osoloną wodę, gotować ok 30-40 sekund, odcedzić. Na patelnię wlać śmietanę, dodać czosnek pieczony,smażony oraz pomidory koktailowe. po zredukowaniu śmietany dodać ugotowany makaron i confitowany czosnek.doprawić solą i pieprzem. wyporcjować. położyć listki bazylii