Pasta curry
![Pasta curry](https://akademiasmaku.pl/storage/8108/conversions/pasta-curry-5304-single.webp)
1 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Pasta curry
Pasta curry
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10821/conversions/2k3xcfimjPUayy-thumb.webp)
W przystawce blendera z nożami tnącymi zmiksuj suche składniki: ziarna białego pieprzu, kumin i kolendrę na jednolity proszek, przesyp do miseczki.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10822/conversions/N4bvsVEgBh8tpC-thumb.webp)
Do tej samej przystawki blender włóż świeże składniki: papryczki chilli, ząbki czosnku, listki kaffiru, trawę cytrynową, szalotki, imbir, skórkę z limonki, pastę krewetkową i sól, całość miksuj do uzyskania jednolitej masy.
Porada
Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10823/conversions/zSghoLOupqgPBQ-thumb.webp)
Do zmiksowanych mokrych składników dodaj proszek ze świeżych składników. Miksuj do połączenia składników, jeśli masa będzie za gęsta dodaj odrobinę oleju rzepakowego lub innego z neutralnym zapachem.
Gotową pastę przełóż do naczynia, za pomocą przystawki vaccum usuń powietrze i przechowuj pastę nawet do 10 dni.
Komentarze