


Pasta curry stanowi podstawę do przygotowania dań w sosie curry np. kurczaka czy wołowiny. Doskonale komponuje się z ryżem lub makaronem. W zależności od dodatków może za każdym razem zachwycić nas nowym smakiem. Wypróbuj moją kompozycję!
W przystawce blendera z nożami tnącymi zmiksuj suche składniki: ziarna białego pieprzu, kumin i kolendrę na jednolity proszek, przesyp do miseczki.
Do tej samej przystawki blender włóż świeże składniki: papryczki chilli, ząbki czosnku, listki kaffiru, trawę cytrynową, szalotki, imbir, skórkę z limonki, pastę krewetkową i sól, całość miksuj do uzyskania jednolitej masy.
Do zmiksowanych mokrych składników dodaj proszek ze świeżych składników. Miksuj do połączenia składników, jeśli masa będzie za gęsta dodaj odrobinę oleju rzepakowego lub innego z neutralnym zapachem.
Gotową pastę przełóż do naczynia, za pomocą przystawki vaccum usuń powietrze i przechowuj pastę nawet do 10 dni.