Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pasta z pietruszki

Opis wykonania

Pieczony korzeń pietruszki pachnie obłędnie orzechami. Jeśli dodasz do niego pieczoną gruszkę, osiągniesz pełnię smaków i aromatów, a pieczywo posmarowane tą pastą będzie obłędnie smakować.

Pasta z pietruszki - krok 1

Umyty i osuszony korzeń pietruszki pokrój na małe części. Z gruszki usuń gniazda nasienne i też pokrój na małe części.

Pasta z pietruszki - krok 2

Na blasze pokrytej papierem do pieczenia ułóż pietruszkę i kawałki gruszki, polej oliwą, a następnie lekko posól i wymieszaj. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 30 minut do lekkiego zarumienienia.

Pasta z pietruszki - krok 3

Lekko wystudzoną pietruszkę oraz gruszkę przełóż do naczynia blendera. Dodaj orzechy, blenduj do uzyskania jednolitej masy. Jeśli masa będzie za gęsta, dodaj trochę wody. Całość powinna mieć konsystencję pasty kanapkowe.

Bosch do kuchni