Pasta z pietruszki
4 porcje
60 min
Łatwe
4.5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Pasta z pietruszki
Pasta z pietruszki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Umyty i osuszony korzeń pietruszki pokrój na małe części. Z gruszki usuń gniazda nasienne i też pokrój na małe części.
Na blasze pokrytej papierem do pieczenia ułóż pietruszkę i kawałki gruszki, polej oliwą, a następnie lekko posól i wymieszaj. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 30 minut do lekkiego zarumienienia.
Porada
Jak przygotować jedwabiście gładkie puree? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjne konsystencja gotowa!
Lekko wystudzoną pietruszkę oraz gruszkę przełóż do naczynia blendera. Dodaj orzechy, blenduj do uzyskania jednolitej masy. Jeśli masa będzie za gęsta, dodaj trochę wody. Całość powinna mieć konsystencję pasty kanapkowe.
Komentarze