Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Pieczony korzeń pietruszki pachnie obłędnie orzechami. Jeśli dodasz do niego pieczoną gruszkę, osiągniesz pełnię smaków i aromatów, a pieczywo posmarowane tą pastą będzie obłędnie smakować.

Składniki

400 g korzenia pietruszki
3 większe gruszki
2 łyżki oliwą z oliwek
2 łyżki prażonych orzechów włoskich
sól do smaku
woda, jeśli będzie potrzeba przy blendowaniu

Opis wykonania

Umyty i osuszony korzeń pietruszki pokrój na małe części. Z gruszki usuń gniazda nasienne i też pokrój na małe części.

Na blasze pokrytej papierem do pieczenia ułóż pietruszkę i kawałki gruszki, polej oliwą, a następnie lekko posól i wymieszaj. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 30 minut do lekkiego zarumienienia.

Porada

Jak przygotować jedwabiście gładkie puree? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjne konsystencja gotowa!

Bosh Logo
Bosh

Lekko wystudzoną pietruszkę oraz gruszkę przełóż do naczynia blendera. Dodaj orzechy, blenduj do uzyskania jednolitej masy. Jeśli masa będzie za gęsta, dodaj trochę wody. Całość powinna mieć konsystencję pasty kanapkowe.

Oceń przepis
Średnia ocen: 4, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy