Paszteciki z kapustą i grzybami
![Paszteciki z kapustą i grzybami](https://akademiasmaku.pl/storage/7963/conversions/paszteciki-z-kapusta-i-grzybami-5151-single.webp)
8 porcje
120 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Paszteciki z kapustą i grzybami
Paszteciki z kapustą i grzybami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10409/conversions/iU0SYNW6odWkop-thumb.webp)
Kapustę opłucz, odciśnij i posiekaj. Następnie przełóż do garnka, zalej wodą i gotuj na płycie grzewczej ok. 1 godziny.
Grzyby namocz w wodzie przez ok. godzinę. Następnie gotuj je przez 5 min w wodzie, w której się moczyły. Odcedź i pokrój w kosteczkę.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10410/conversions/CKWbjqQa8vkA58-thumb.webp)
Cebulę posiekaj, zeszklij, dodaj kapustę oraz grzyby i smaż na płycie grzewczej przez 10 min na małym ogniu.
Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj całe jajko, całość dobrze wymieszaj.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10411/conversions/lGKTzVbbe8K4Ph-thumb.webp)
Ciasto francuskie pokrój na kwadraty, na każdym kwadracie ułóż farsz.
Zamknij pasztecik, zamykając dwa rogi, całość posmaruj rozmąconym jajkiem.
Piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Komentarze