Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

120 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Najlepszy farsz z kapusty i grzybów upieczony w pachnącym cieście francuskim będzie idealnym kompanem świątecznego barszczu.

Składniki

300 g - kapusty kiszonej
5 szt. - borowików suszonych
1 szt. - cebuli
1 szt. - jajka
- olej
- sól, pieprz czarny do smaku
- kminek mielony
1 opakowanie - ciasta francuskiego
1 szt. - jajka rozmąconego do posmarowania całości

Opis wykonania

Krok 1

Kapustę opłucz, odciśnij i posiekaj. Następnie przełóż do garnka, zalej wodą i gotuj na płycie grzewczej ok. 1 godziny. 

Grzyby namocz w wodzie przez ok. godzinę. Następnie gotuj je przez 5 min w wodzie, w której się moczyły. Odcedź i pokrój w kosteczkę.

Krok 2

Cebulę posiekaj, zeszklij, dodaj kapustę oraz grzyby i smaż na płycie grzewczej przez 10 min na małym ogniu.

Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj całe jajko, całość dobrze wymieszaj. ​

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych. 



Bosh Logo
Bosh
Krok 3

Ciasto francuskie pokrój na kwadraty, na każdym kwadracie ułóż farsz.

Zamknij pasztecik, zamykając dwa rogi, całość posmaruj rozmąconym jajkiem.

Piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Szybkie, efektowne no i smaczne.
Radosław
Fajna, imprezowa przekąska
Pafwvcio
Po prostu coś wspaniałego :D !
fiziowaaa
Osobiście wolę je zawijać, bo wtedy mam pewność, że mi się nie rozejdą podczas pieczenia :P