Paszteciki z kapustą i grzybami
8 porcje
120 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Paszteciki z kapustą i grzybami
Paszteciki z kapustą i grzybami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kapustę opłucz, odciśnij i posiekaj. Następnie przełóż do garnka, zalej wodą i gotuj na płycie grzewczej ok. 1 godziny.
Grzyby namocz w wodzie przez ok. godzinę. Następnie gotuj je przez 5 min w wodzie, w której się moczyły. Odcedź i pokrój w kosteczkę.
Cebulę posiekaj, zeszklij, dodaj kapustę oraz grzyby i smaż na płycie grzewczej przez 10 min na małym ogniu.
Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj całe jajko, całość dobrze wymieszaj.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
Ciasto francuskie pokrój na kwadraty, na każdym kwadracie ułóż farsz.
Zamknij pasztecik, zamykając dwa rogi, całość posmaruj rozmąconym jajkiem.
Piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Komentarze