Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Paszteciki z kapustą i grzybami

Opis wykonania

Najlepszy farsz z kapusty i grzybów upieczony w pachnącym cieście francuskim będzie idealnym kompanem świątecznego barszczu.

Paszteciki z kapustą i grzybami - krok 1

Kapustę opłucz, odciśnij i posiekaj. Następnie przełóż do garnka, zalej wodą i gotuj na płycie grzewczej ok. 1 godziny. 

Grzyby namocz w wodzie przez ok. godzinę. Następnie gotuj je przez 5 min w wodzie, w której się moczyły. Odcedź i pokrój w kosteczkę.

Paszteciki z kapustą i grzybami - krok 2

Cebulę posiekaj, zeszklij, dodaj kapustę oraz grzyby i smaż na płycie grzewczej przez 10 min na małym ogniu.

Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj całe jajko, całość dobrze wymieszaj. ​

Paszteciki z kapustą i grzybami - krok 3

Ciasto francuskie pokrój na kwadraty, na każdym kwadracie ułóż farsz.

Zamknij pasztecik, zamykając dwa rogi, całość posmaruj rozmąconym jajkiem.

Piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.