Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

120 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Najlepszy farsz z kapusty i grzybów upieczony w pachnącym cieście francuskim będzie idealnym kompanem świątecznego barszczu.

Składniki

300 g - kapusty kiszonej
5 szt. - borowików suszonych
1 szt. - cebuli
1 szt. - jajka
- olej
- sól, pieprz czarny do smaku
- kminek mielony
1 opakowanie - ciasta francuskiego
1 szt. - jajka rozmąconego do posmarowania całości

Opis wykonania

Kapustę opłucz, odciśnij i posiekaj. Następnie przełóż do garnka, zalej wodą i gotuj na płycie grzewczej ok. 1 godziny. 

Grzyby namocz w wodzie przez ok. godzinę. Następnie gotuj je przez 5 min w wodzie, w której się moczyły. Odcedź i pokrój w kosteczkę.

Cebulę posiekaj, zeszklij, dodaj kapustę oraz grzyby i smaż na płycie grzewczej przez 10 min na małym ogniu.

Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj całe jajko, całość dobrze wymieszaj. ​

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych. 

Bosh Logo
Bosh

Ciasto francuskie pokrój na kwadraty, na każdym kwadracie ułóż farsz.

Zamknij pasztecik, zamykając dwa rogi, całość posmaruj rozmąconym jajkiem.

Piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Szybkie, efektowne no i smaczne.
Radosław
Fajna, imprezowa przekąska

Powiązane przepisy