Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Pełnoziarniste płatki owsiane

Pełnoziarniste płatki owsiane
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Płatki owsiane są idealne na śniadanie. Zawierają dużo błonnika i dają uczucie sytości na długo. Płatki można podawać z mlekiem lub jogurtem. To szybkie danie, które nasyci głód i doda energii na cały poranek.

Składniki

1 szklanka płatki owsiane
1/2 szklanka mąka pełnoziarnista
50 g olej kokosowy
2 łyżka miód

Opis wykonania

Olej rozpuszczamy na patelni,dodajemy płatki i smażymy do lekkiego zrumienienia.Dodajemy miód.Gdy masa ostygnie dodajemy mąkę i jajko.Dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Z ciasta formujemy niewielkie kuleczki,kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie dociskamy palcem.Jeśli masa lepi się do palców, zwilżmy je delikatnie wodą. Płatki pieczemy w temperaturze 120 stopni przez 10 minut.Po tym czasie odwracamy na druga stronę i pieczemy kolejne 5 minut

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych