Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pełnoziarniste płatki owsiane

Opis wykonania

Płatki owsiane są idealne na śniadanie. Zawierają dużo błonnika i dają uczucie sytości na długo. Płatki można podawać z mlekiem lub jogurtem. To szybkie danie, które nasyci głód i doda energii na cały poranek.

Olej rozpuszczamy na patelni,dodajemy płatki i smażymy do lekkiego zrumienienia.Dodajemy miód.Gdy masa ostygnie dodajemy mąkę i jajko.Dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Z ciasta formujemy niewielkie kuleczki,kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie dociskamy palcem.Jeśli masa lepi się do palców, zwilżmy je delikatnie wodą. Płatki pieczemy w temperaturze 120 stopni przez 10 minut.Po tym czasie odwracamy na druga stronę i pieczemy kolejne 5 minut