Pełnoziarnisty spód do tarty

4 porcje
60 min
Łatwe
2.69 (Liczba ocen: 13)
Składniki
Wartości odżywcze
Pełnoziarnisty spód do tarty
Pełnoziarnisty spód do tarty
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Wszystkie składniki przełóż do miski i zagniataj. Rób to do otrzymania jednolitej masy, która się nie rozpada, nie klei do rąk i łatwo formuje w kulę. Nie wyrabiaj ciasta zbyt długo, żeby nie straciło puszystości.

Zawiń kulkę ciasta w pergamin lub folię spożywczą i włóż do lodówki na co najmniej 20 minut.
Po wyjęciu ciasta z lodówki rozwałkuj je na grubość 5 mm i przełóż do formy. Pamiętaj, aby dobrze docisnąć brzegi - inaczej opadną.
Porada
Dokładnie wyrobione ciasto to podstawa udanego wypieku! Inteligetny czujnik ciasta i planetarny ruch mieszadeł 3D OptiMUM to gwarancja doskonałego połączenia wszystkich składników.


Podczas pieczenia przydaje się specjalny groszek, który dociska spód i nie pozwala mu nadmiernie urosnąć. Groszek nie jest konieczny, ale przydatny. Spód pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. Celsjusza przez 10-15 minut.
Komentarze