Pieczona mozzarella
![Pieczona mozzarella](https://akademiasmaku.pl/storage/7880/conversions/pieczona-mozzarella-5064-single.webp)
4 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Mozzarella idealnie nadaje się do pieczenia. Wystarczy kilka składników, które znajdziecie z pewnością w swojej kuchni i stworzycie mistrzowskie danie.
Składniki
1 szt. - mozzarelli
1 puszka - pomidorów krojonych
1 szt. - cukinii
1 łyżka - oliwy z oliwek
- sól do smaku
- cukier do smaku
0,5 łyżki - oregano
- Listki bazylii
Pieczona mozzarella
Pieczona mozzarella
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/10168/conversions/RVeuNR1UK1FcWP-thumb.webp)
Umytą cukinię zetnij w poprzek obieraczką do warzyw, otrzymasz paski jak tagliatelle.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/10169/conversions/nuepPbtRhoEobO-thumb.webp)
Pomidory z puszki dopraw solą i cukrem (cukrem aby złagodzić ich kwasowość).
W naczyniu do zapiekania ułóż cukinię, zalej ją pomidorami, na wierzchu ułóż plastry mozzarelli, posyp oregano.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/10170/conversions/GMrzqbUNetlCNk-thumb.webp)
Całość piecz w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180°C, po wyjęciu posyp świeżą bazylią.
Komentarze