Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Łatwe w przygotowaniu pieczone banany

Składniki

2 szt. Banany
3-4 szt. Gorzka czekolada min.70% (kostki)
2-3 łyżka Masło orzechowe
1 łyżka Miód
3-4 szt. Migdały

Opis wykonania

Banany przekrawamy wzdłuż, robimy niewielkie nacięcie przez długość bananów i w miejscu nacięcia nakładamy masło orzechowe. Posypujemy kawałkami czekolady oraz posiekanymi migdałami. Ukladamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego do 180*c piekarnika na ok. 10 minut. Podajemy z odrobiną miodu. Smacznego! :)

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych