Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Idealnie komponują się do obiadu lub jako samodzielny posiłek.

Składniki

6 szt. ziemniaki
5 łyżka oliwa z oliwek
1/4 łyżeczka papryka sypka
1/4 łyżeczka zioła prowansalskie
1/4 łyżeczka bazylia
1/4 łyżeczka sól
1/4 łyżeczka czosnek

Opis wykonania

Surowe ziemniaki myjemy i nacinamy je (prawie do końca). Ziemniaki układamy na blasze. Do miseczki wlewamy oliwę i dosypujemy ulubionych przypraw, a następnie smarujemy mieszanką ziemniaki (również w rowkach).

Wkładamy do pieca nagrzanego do 200 stopni na 50-60min. Po 30 minutach wyciągamy ziemniaczki z pieca i smarujemy ponownie oliwą.

Pod koniec pieczenia możemy włączyć termoobieg - ziemniaczki ładniej się zarumienią.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych