Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Pieczony falafel z dynią i amarantusem

Pieczony falafel z dynią i amarantusem
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pieczony falafel z dynią i amarantusem to idealny pomysł na jesienny, zdrowy posiłek do pracy. Nie ma lepszego rozwiązania!

Składniki

1 szt. puszka cieciorki
1 szklanka puree z dyni
0,5 szt. cukinia
1 szt. marchew
1 szt. czerwona cebula
5 łyżka sezam
5 łyżka popping z amarantusa
5 łyżka płatki owsiane
2 łyżeczka czubryca zielona
1 łyżeczka sól
2 łyżeczka czosnek
2 łyżeczka majeranek

Opis wykonania

Cieciorkę odcedzić i zmiksować na drobno. Cukinię, marchew i cebulę zetrzeć na grubych oczkach, albo również zmiksować blenderem. Warzywa wymieszać z puree z dyni, sezamem, amarantusem, płatkami owsianymi i przyprawami. Wyrobić na gładką masę. Z przygotowanej masy formować niewielkie, spłaszczone kotleciki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec około 30 minut.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych