Pierogi pieczone
![Pierogi pieczone](https://akademiasmaku.pl/storage/8138/conversions/pierogi-pieczone-5334-single.webp)
20 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Pierogi pieczone
Pierogi pieczone
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10908/conversions/b9BaeyyXtqFXVm-thumb.webp)
Łososia rozdrobnij widelcem na małe kawałki i połącz go z twarogiem, skórką z cytryny oraz tymiankiem.Dodaj soli i pieprzu do smaku, mieszaj do momentu powstania jednolitej masy.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10909/conversions/RFm3nJtKlNsMvK-thumb.webp)
W misie robota z maślanki i mąki wyrób ciasto na pierogi - powinno być bardzo elastyczne. Ciasto rozwałkuj dość cienko, wycinaj kółka. Na każde kółko dodaj kulkę z farszu, zamknij na pół, widelcem lub palcami popraw zamknięcie każdego pieroga. Pierogi rozłóż na blaszce do pieczenia pokrytej papierem do pieczenia i posmaruj je roztrzepanym jajkiem.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10910/conversions/3MWF6esYEQe13Y-thumb.webp)
Pierogi piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 15 minut, powinny być lekko zarumienione. Gotowe pierogi możesz posypać świeżym posiekanym tymiankiem i skórką z cytryny.
Komentarze