Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

20 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Pierogi z borówkami i serem to doskonałe połączenie kremowego nadzienia i słodkich, soczystych owoców. Idealne na letni obiad lub deser, zachwycają swoją delikatnością i wyjątkowym smakiem. Przygotuj je w domu i odkryj prostotę tradycyjnej kuchni w najlepszym wydaniu!

Składniki

150 g - borówek
350 g - twarogu śmietankowego
- cukier do smaku
400 g - mąki pszennej
300 g - maślanki
Do podania:
- kwaśna śmietana
- borówki (świeże)
- listki mięty

Opis wykonania

Krok 1

Z maślanki i mąki w robocie kuchennym wyrób ciasto na pierogi, powinno być bardzo elastyczne. Do twarogu śmietankowego dodaj trochę cukru i dobrze wymieszaj. Dodaj borówki, a następnie wymieszaj, nie zgniatając owoców.

Krok 2

Ciasto rozwałkuj dość cienko, wytnij kółka. Na każde kółko nałóż kulkę z farszu, zamknij na pół, widelcem lub palcami popraw zamknięcie każdego pieroga.

Porada

Czy istnieje przepis na idealnie wyrobione ciasto? Tak! Przygotuj potrzebne składniki i włącz program Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch. 



Bosh Logo
Bosh
Krok 3

Pierogi wrzucaj do gotującej się wody. Po wypłynięciu gotuj jeszcze 3 minuty. Podawaj z kwaśną śmietaną i świeżymi borówkami. Udekoruj danie listkami mięty.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych