Pierogi z borówkami i serem
20 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Pierogi z borówkami i serem
Pierogi z borówkami i serem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Z maślanki i mąki w robocie kuchennym wyrób ciasto na pierogi, powinno być bardzo elastyczne. Do twarogu śmietankowego dodaj trochę cukru i dobrze wymieszaj. Dodaj borówki, a następnie wymieszaj, nie zgniatając owoców.
Ciasto rozwałkuj dość cienko, wytnij kółka. Na każde kółko nałóż kulkę z farszu, zamknij na pół, widelcem lub palcami popraw zamknięcie każdego pieroga.
Porada
Czy istnieje przepis na idealnie wyrobione ciasto? Tak! Przygotuj potrzebne składniki i włącz program Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch.
Pierogi wrzucaj do gotującej się wody. Po wypłynięciu gotuj jeszcze 3 minuty. Podawaj z kwaśną śmietaną i świeżymi borówkami. Udekoruj danie listkami mięty.
Komentarze