Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Lekkie jajeczka z łososiem

Lekkie jajeczka z łososiem
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Jaja faszerowane lekkim farszem z łososia to świetna przekąska na każde przyjęcie.

Składniki

5 jajek
20 dkg łososia wędzonego, sałatkowego
Sól i pieprz
1 pęczek szczypiorku
1 opakowanie serka naturalnego

Opis wykonania

Opis przygotowania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, odstudź i obierz. 
  2. Przekrój każde jajko na pół i delikatnie wyjmij żółtko.
  3. Do miseczki przełóż serek i żółtka, połowę porcji łososia i drobno posiekany szczypiorek. Całość dopraw solą i pieprzem. Zblenduj na gładką masę, przełóż do rękawa cukierniczego z dużą tylką i wyciśnij do białek.
  4. Pozostałą część łososia drobno posiekaj. Nałóż na każde jajo i udekoruj szczypiorkiem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Pyszne, lekkie, zdrowe, jedno z moich ulubionych śniadań!
Aleksandra Pępek
Palce lizać!