Lekkie jajeczka z łososiem

4 porcje
30 min
Średnie
5 (Liczba ocen: 2)
Jaja faszerowane lekkim farszem z łososia to świetna przekąska na każde przyjęcie.
Składniki
5 jajek
20 dkg łososia wędzonego, sałatkowego
Sól i pieprz
1 pęczek szczypiorku
1 opakowanie serka naturalnego
Lekkie jajeczka z łososiem
Lekkie jajeczka z łososiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Opis przygotowania:
- Jajka ugotuj na twardo, odstudź i obierz.
- Przekrój każde jajko na pół i delikatnie wyjmij żółtko.
- Do miseczki przełóż serek i żółtka, połowę porcji łososia i drobno posiekany szczypiorek. Całość dopraw solą i pieprzem. Zblenduj na gładką masę, przełóż do rękawa cukierniczego z dużą tylką i wyciśnij do białek.
- Pozostałą część łososia drobno posiekaj. Nałóż na każde jajo i udekoruj szczypiorkiem.
Komentarze