Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pierogi z farszem z kurek i cebuli.

Składniki

Ciasto:
filiżanek mąki
2 łyżeczka oliwy
filiżanki gorącej wody
mąka do podsypywania
Farsz:
20 dkg kurek
cebula
sól, pieprz
1/2 łyżeczka suszonego tymianku
olej
3 łyżka masła
ząbki czosnku

Opis wykonania

Mąkę przesiej i zalej gorącą wodą, dodaj sól i oliwę. Ciasto mocno wyrób, aby było sprężyste. Przykryj ściereczką albo talerzem i odstaw na pół godziny. Rozwałkowuj partiami, wykrawaj szklanką i nadziewaj farszem. Ugotuj je w osolonej wodzie. Gotowe pierogi polej masłem z czosnkiem i szałwią. farsz: Kurki dobrze oczyść i opłucz. Cebulę pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę, dodaj kurki, sól, pieprz, tymianek i duś razem. Gotowe grzyby ostudź i pokrój. Rozpuść masło, dodaj do niego pokrojone w cienkie plasterki ząbki czosnku i listki szałwii, a następnie wymieszaj.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Obłędne ❤️zrobiłam jeszcze sos śmietanowo-kurkowy, nigdy za wiele kurek😁

Powiązane przepisy