Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pierogi z farszem z kurek i cebuli

Opis wykonania

Pierogi z farszem z kurek i cebuli.

Mąkę przesiej i zalej gorącą wodą, dodaj sól i oliwę. Ciasto mocno wyrób, aby było sprężyste. Przykryj ściereczką albo talerzem i odstaw na pół godziny. Rozwałkowuj partiami, wykrawaj szklanką i nadziewaj farszem. Ugotuj je w osolonej wodzie. Gotowe pierogi polej masłem z czosnkiem i szałwią. farsz: Kurki dobrze oczyść i opłucz. Cebulę pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę, dodaj kurki, sól, pieprz, tymianek i duś razem. Gotowe grzyby ostudź i pokrój. Rozpuść masło, dodaj do niego pokrojone w cienkie plasterki ząbki czosnku i listki szałwii, a następnie wymieszaj.