Pierś z indyka z komosą ryżową
2 porcje
20 min
Łatwe
Dodatkowych walorów smakowych nadał olej rzepakowy o aromacie dymnym, który fajnie podkręcił smak dania. I chociaż dania z drobiu zazwyczaj kojarzą się z kurczakiem, to warto czasem postawić na indyka.
Składniki
200 g piersi z indyka
1/2 szklanka komosa ryżowa
1/4 szklanka rukola
1 łyżeczka parmezan
Pierś z indyka z komosą ryżową
Pierś z indyka z komosą ryżową
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pierś z indyka umyć osuszyć, pokroić na kawałki pieprzem i solą. Odstawić w chłodne miejsce. Komosę ryżową ugotować według przepisu na opakowaniu. Na patelnię grillową wlewamy olej rzepakowy o naturalnym aromacie dymnym rozgrzewamy i smażymy pierś z indyka z każdej strony.
Komentarze