Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Dodatkowych walorów smakowych nadał olej rzepakowy o aromacie dymnym, który fajnie podkręcił smak dania. I chociaż dania z drobiu zazwyczaj kojarzą się z kurczakiem, to warto czasem postawić na indyka.

Składniki

200 g piersi z indyka
1/2 szklanka komosa ryżowa
1/4 szklanka rukola
1 łyżeczka parmezan

Opis wykonania

Pierś z indyka umyć osuszyć, pokroić na kawałki pieprzem i solą. Odstawić w chłodne miejsce. Komosę ryżową ugotować według przepisu na opakowaniu. Na patelnię grillową wlewamy olej rzepakowy o naturalnym aromacie dymnym rozgrzewamy i smażymy pierś z indyka z każdej strony.

Porada Szefa

Jak szybko zamarynować mięso?

Zdarzyło Ci się zapomnieć zamarynować mięso? Wiadomo, marynowanie to nieraz długotrwały proces. Nie martw się, jest na to sprytny sposób, który znacznie skróci proces marynowania.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych