Pizza regionalna Igora Suskiego!
                                            4 porcje
50 min
Łatwe
                    Odkryj pizzę w zupełnie nowej, regionalnej odsłonie!
                
                Składniki
Ciasto na pizzę
                                                            1,5 szklanka Mąka pszenna
                                                            0,5 szklanka Przegotowana, ciepła woda
                                                            2 łyżka Olej roślinny
                                                            1 łyżeczka Sól
                                                            1 łyżeczka Cukier
                                                            50g łyżeczka Świeże drożdze
                                                            Dodatki do pizzy
                                                            500 g Mięso mielone
                                                            2 szt. Jajko
                                                            300 g Pieczarki
                                                            1 szt. Cebula
                                                            1 szt. Czosnek
                                                            150 g Ser żólty
                                                            1 łyżeczka Sól
                                                            1 szczypta Pieprz
                                                            1 szt. Papryka czerwona
                                                            150 ml Koncentrat pomidorowy
                                                    Pizza regionalna Igora Suskiego!
Pizza regionalna Igora Suskiego!
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- Cebulę i pieczarki pokrój drobno i obsmaż na oliwie.
 - Wrzuć mięso mielone.
 - Dodaj 2-3 ząbki posiekanego czosnku, przyprawy, wymieszaj, smaż 15-20 minut, ciągle mieszaj.
 - Pod koniec smażenia dodaj trochę koncentratu pomidorowego.
 - Ciasto na pizzę rozłoż, na brzegach położ wałeczki z podłużnych kawałków sera i zawiń go, tworząc wysokie brzegi.
 - Do środka wrzuć mięso.
 - Połóż na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
 - Piecz 20 minut w 180 stopniach.
 
                            
Komentarze