Pizza regionalna Igora Suskiego!
4 porcje
50 min
Łatwe
Odkryj pizzę w zupełnie nowej, regionalnej odsłonie!
Składniki
Ciasto na pizzę
1,5 szklanka Mąka pszenna
0,5 szklanka Przegotowana, ciepła woda
2 łyżka Olej roślinny
1 łyżeczka Sól
1 łyżeczka Cukier
50g łyżeczka Świeże drożdze
Dodatki do pizzy
500 g Mięso mielone
2 szt. Jajko
300 g Pieczarki
1 szt. Cebula
1 szt. Czosnek
150 g Ser żólty
1 łyżeczka Sól
1 szczypta Pieprz
1 szt. Papryka czerwona
150 ml Koncentrat pomidorowy
Pizza regionalna Igora Suskiego!
Pizza regionalna Igora Suskiego!
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- Cebulę i pieczarki pokrój drobno i obsmaż na oliwie.
- Wrzuć mięso mielone.
- Dodaj 2-3 ząbki posiekanego czosnku, przyprawy, wymieszaj, smaż 15-20 minut, ciągle mieszaj.
- Pod koniec smażenia dodaj trochę koncentratu pomidorowego.
- Ciasto na pizzę rozłoż, na brzegach położ wałeczki z podłużnych kawałków sera i zawiń go, tworząc wysokie brzegi.
- Do środka wrzuć mięso.
- Połóż na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piecz 20 minut w 180 stopniach.
Komentarze