Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Pizza regionalna Igora Suskiego!

Pizza regionalna Igora Suskiego!
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

50 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Odkryj pizzę w zupełnie nowej, regionalnej odsłonie!

Składniki

Ciasto na pizzę
1,5 szklanka Mąka pszenna
0,5 szklanka Przegotowana, ciepła woda
2 łyżka Olej roślinny
1 łyżeczka Sól
1 łyżeczka Cukier
50g łyżeczka Świeże drożdze
Dodatki do pizzy
500 g Mięso mielone
2 szt. Jajko
300 g Pieczarki
1 szt. Cebula
1 szt. Czosnek
150 g Ser żólty
1 łyżeczka Sól
1 szczypta Pieprz
1 szt. Papryka czerwona
150 ml Koncentrat pomidorowy

Opis wykonania

  1. Cebulę i pieczarki pokrój drobno i obsmaż na oliwie.
  2. Wrzuć mięso mielone.
  3. Dodaj 2-3 ząbki posiekanego czosnku, przyprawy, wymieszaj, smaż 15-20 minut, ciągle mieszaj.
  4. Pod koniec  smażenia dodaj trochę koncentratu pomidorowego.
  5. Ciasto na pizzę rozłoż, na brzegach położ wałeczki z podłużnych kawałków sera i zawiń go, tworząc wysokie brzegi.
  6. Do środka wrzuć mięso.
  7. Połóż na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
  8. Piecz 20 minut w 180 stopniach.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
U mnie z mozzarellą ;)