Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pizza wg przepisu Emilii Cieślakowskiej

Opis wykonania

Klasyka włoskiej kuchni na cienkim cieście z Twoimi ulubionymi dodatkami

  1. Mąkę przesiej do miski, dodaj pokruszone drożdże, olej, sól.
  2. Do mąki powoli dolewaj wodę i wyrabiaj ciasto (nie może się kleić do palców).
  3. Wyrobione ciasto przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia na minimum godzinę.
  4. Po upływie tego czasu uderz w ciasto pięścią i podziel je na trzy części.
  5. Każdą z części rozwałkuj, przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmaruj pomidorami zmieszanymi z przyprawami i oliwą.
  6. Pizzę posyp serem, na wierzchu połóż swoje ulubione dodatki.
  7. Włóż do pieca na 20 minut i piecz w temperaturze 200 stopni.
  8. Przed upływem czasu pieczenia kontroluj na bieżąco czy pizza od spodu jest ładnie przyrumieniona lub czy nie zaczyna się przypalać.