Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

1 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bezglutenowa pizza z batata

Składniki

Batat, mąka gryczana, bazylia, oregano, wędzona papryka

Opis wykonania

Batata obieramy, kroimy na małe kawałki, dokladnie zawijamy w papier do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika (210*), pieczemy do miękkości (ok 15 min). Gotowego batata dokladnie rozgniatamy widelcem, dodajemy mąkę i przyprawy, zagniatamy (ciasto nie powinno się kleic). Na papierze do pieczenia rozwalkowujemy ciasto (bardzo cienko), w kilku miejscach robimy dziurki widelcem, podpiekamy ok 10 min do zarumienienia. Po tym czasie nakładamy ulubione dodatki, pieczemy jeszcze kilka minut .

Oceń przepis
Średnia ocen: 1, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych