Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pizza z kiełbasą wędzoną z grilla

Opis wykonania

Pizzę na grillu wypiekałam do której kiełbasy wędzonej dodałam. Upieczona w piekarniku też będzie Wam smakować, wiec warto ją przygotować.

Ciasto: Do miski wkładamy drożdże, sól, cukier, 50 g mąki i dolewamy wody. Całość miksujemy ok. 10 sek., przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 10 min w ciepłe miejsce. Do wyrośniętego drożdżowego zaczynu dodajemy pozostałą cześć mąki, tymianek i wyrabiamy ciasto na jednolitą gładką masę(w zależności od potrzeby dodajemy wody lub mąki). Ciasto rozwałkowujemy na krążek o średnicy 35 cm, przekładamy na kamień do pieczenia (podsypujemy niewielka ilością mąki). Sos: wszystkie składniki mieszamy ze sobą i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ciasto smarujemy sosem pomidorowym, następnie posypujemy serem, układamy kiełbasę pokrojoną w plastry na ok. 1 cm Dodajemy pomidorki pokrojone w ćwiartki i kapary. Pizzę pieczemy na grillu pod pokrywą, ok. 20 min w temp 220°C. Przed podaniem doprawiamy pieprzem, dodajemy kiełki rzodkiewki i zielonej pietruszki.