Devolay z jajem przepiórczym
 
                                            4 porcje
Średnie
5 (Liczba ocen: 2)
                    Devolay z jajem przepiórczym to świetny pomysł na niedzielny obiad.
                
                Składniki
1 szt. Podwójny filet z kurczaka
                                                            10 dkg Wędzony boczek
                                                            100 g Masło
                                                            Sól, pieprz
                                                            4 szt. Jajko przepiórcze
                                                            1 szt. Jajko kurze
                                                            Bułka tarta
                                                            Mąka
                                                            Olej do smażenia
                                                            Miks sałat
                                                            Seler
                                                            10 dkg Rodzynki
                                                            2−3 łyżka Majonez
                                                            Sok z 1/2 cytryny
                                                    Devolay z jajem przepiórczym
Devolay z jajem przepiórczym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
            Zetrzyj seler na tarce o grubych oczkach, skrop sokiem z cytryny. Sparz rodzynki, odcedź, dodaj do selera, wymieszaj z majonezem. 
Ugotuj jajka przepiórcze, ostudź i obierz. Filet rozbij cienko, oprósz solą i pieprzem, z jednej strony kładź plasterki boczku wędzonego, po dwa jajka przepiórcze i po dwa kawałki masła i zwiń w rulon. 
Rozgrzej olej z kawałkiem masła. Panieruj devolaye - najpierw mąka, jajo, bułka tarta, smaż do uzyskania złotego koloru.
Podawaj z surówką z selera i miksem świeżych sałat.
        
        
            
    
    
    
-thumb.webp) 
                             
                             
                 
                 
     
                     
     
     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze