Devolay z jajem przepiórczym
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Devolay z jajem przepiórczym to świetny pomysł na niedzielny obiad.
Składniki
1 szt. Podwójny filet z kurczaka
10 dkg Wędzony boczek
100 g Masło
Sól, pieprz
4 szt. Jajko przepiórcze
1 szt. Jajko kurze
Bułka tarta
Mąka
Olej do smażenia
Miks sałat
Seler
10 dkg Rodzynki
2−3 łyżka Majonez
Sok z 1/2 cytryny
Devolay z jajem przepiórczym
Devolay z jajem przepiórczym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Zetrzyj seler na tarce o grubych oczkach, skrop sokiem z cytryny. Sparz rodzynki, odcedź, dodaj do selera, wymieszaj z majonezem.
Ugotuj jajka przepiórcze, ostudź i obierz. Filet rozbij cienko, oprósz solą i pieprzem, z jednej strony kładź plasterki boczku wędzonego, po dwa jajka przepiórcze i po dwa kawałki masła i zwiń w rulon.
Rozgrzej olej z kawałkiem masła. Panieruj devolaye - najpierw mąka, jajo, bułka tarta, smaż do uzyskania złotego koloru.
Podawaj z surówką z selera i miksem świeżych sałat.
Komentarze