Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Liczba ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Devolay z jajem przepiórczym to świetny pomysł na niedzielny obiad.

Składniki

1 szt. Podwójny filet z kurczaka
10 dkg Wędzony boczek
100 g Masło
Sól, pieprz
4 szt. Jajko przepiórcze
1 szt. Jajko kurze
Bułka tarta
Mąka
Olej do smażenia
Miks sałat
Seler
10 dkg Rodzynki
2−3 łyżka Majonez
Sok z 1/2 cytryny

Opis wykonania

Zetrzyj seler na tarce o grubych oczkach, skrop sokiem z cytryny. Sparz rodzynki, odcedź, dodaj do selera, wymieszaj z majonezem. Ugotuj jajka przepiórcze, ostudź i obierz. Filet rozbij cienko, oprósz solą i pieprzem, z jednej strony kładź plasterki boczku wędzonego, po dwa jajka przepiórcze i po dwa kawałki masła i zwiń w rulon. Rozgrzej olej z kawałkiem masła. Panieruj devolaye - najpierw mąka, jajo, bułka tarta, smaż do uzyskania złotego koloru. Podawaj z surówką z selera i miksem świeżych sałat.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Liczba ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
MiszelPiszel
Świetny pomysł na wykwintny obiad.
MiszelPiszel
Świetny pomysł na wykwintny obiad.
MiszelPiszel
Świetny pomysł na wykwintny obiad.
Lalaxo
Takie devolaye polecają się na imprezy i inne odświętne dni. Fajny przepis!
gwiola
Nie jest to szybki i łatwy przepis, ale wychodzi pysznie, więc warto poświęcić czas