Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Devolay z jajem przepiórczym to świetny pomysł na niedzielny obiad.

Składniki

1 szt. Podwójny filet z kurczaka
10 dkg Wędzony boczek
100 g Masło
Sól, pieprz
4 szt. Jajko przepiórcze
1 szt. Jajko kurze
Bułka tarta
Mąka
Olej do smażenia
Miks sałat
Seler
10 dkg Rodzynki
2−3 łyżka Majonez
Sok z 1/2 cytryny

Opis wykonania

Zetrzyj seler na tarce o grubych oczkach, skrop sokiem z cytryny. Sparz rodzynki, odcedź, dodaj do selera, wymieszaj z majonezem. Ugotuj jajka przepiórcze, ostudź i obierz. Filet rozbij cienko, oprósz solą i pieprzem, z jednej strony kładź plasterki boczku wędzonego, po dwa jajka przepiórcze i po dwa kawałki masła i zwiń w rulon. Rozgrzej olej z kawałkiem masła. Panieruj devolaye - najpierw mąka, jajo, bułka tarta, smaż do uzyskania złotego koloru. Podawaj z surówką z selera i miksem świeżych sałat.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych