Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Placek z jabłkami na kruchym spodzie

Placek z jabłkami na kruchym spodzie
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Aromatyczne, sezonowe ciasto na kruchym spodzie idealne na jesienny deser :) To szybkie ciasto z prostych składników.

Składniki

250 g Mąka pszenna
200 g Masło
100 g Cukier puder
2 szt. Żółtko
5 szt. Jabłka
75 ml Woda
5 g Cynamon
1 garść Rodzynki
2 łyżka Miód
1 szt. Cytryna
Krem z mascarpone
500 g Serek mascarpone
6 szt. Żółtka
125 g Cukier biały

Opis wykonania

  1. Mąkę przesiej, dodaj masło, posiekaj nożem.
  2. Do mąski dodaj żółtka i utrzyj całość.
  3. Zagnieć ciasto.
  4. Na 30 minut odstaw w chłodne miejsce.
  5. Następnie rozwałkowujna ulubioną grubość, ułóż w tortownicy lub formie.
  6. Piecz na jednolity kolor.
  7. Jabłka pokrój w księżyce i podsmażaj z cukrem, aż będą lekko zarumienione.
  8. Następnie połącz je z rodzynkami i startą skórką cytrynową.
  9. Ułóż na przygotowanym spodzie, zapiecz w piekarniku.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych