Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Placki z cukinii z serem feta i łososiem

Placki z cukinii z serem feta i łososiem
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Doskonała propozycja dla smakoszy cukinii.

Składniki

2 szt. cukinia lub kabaczek
1 szt. ser feta
100 g łosoś wędzony
4 łyżka kapary
150 g mąka pszenna
3 szt. jajka
1 garść bazylia do smaku
3 szt. czosnek
500 ml jogurt grecki
2 łyżka majonez

Opis wykonania

1. Cukinie zetrzyj na tarce po czym połącz z pokrojonym łososiem, pokrojonym w kostkę serem feta i posiekanymi kaparami. Wymieszaj. 2. .Przygotuj dwie miski, w jednej ubij pianę z jajek, w drugiej wymieszaj mąkę i żółtka z 150ml przegotowanej wody. Powstałe ciasto połącz z masą z punktu 1. Następnie do całości dodaj pianę, delikatnie wymieszaj. 3. Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę z oliwek, 4 Na rozgrzaną oliwę nakładaj małe porcje ciasta. Smaż z obu stron aż osiągną złoty kolor. 5. Najlepiej smakują z sosem czosnkowym Przepis na sos: - jogurt naturalny - 2 łyżki majonezu - 3 ząbki czosnku (zgnieć na miazgę) - koperek Całość wymieszaj.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych