Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Placki owsiane z rabarbarem to doskonały pomysł na zdrowe i smaczne śniadanie. Pyszne z odrobiną jogurtu, miodu czy świeżych owoców.

Składniki

1 szklanka płatków owsianych
1 jajko
1 banan
2 łodygi rabarbaru
1 łyżka cukru
Miód lub syrop klonowy do podania

Opis wykonania

Rabarbar obierz i pokrój w kawałki 1 cm. Rabarbar umieść w garnku, zasyp cukrem i gotuj przez 15 minut na niskiej mocy płyty grzewczej, aż powstanie gęsta papka. Odstaw do przestudzenia.

Banana obierz ze skórki i blenderem zmiksuj na papkę. Do bananowej masy dodaj jajko, mus z rabarbaru i płatki, całość energicznie wymieszaj.

Nakładaj po 1 łyżce masy na jeden placuszek i smaż na gorącej patelni z odrobiną masła klarowanego lub oleju kokosowego, do czasu aż z placuszki z każdej strony nabiorą złotej barwy.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy