Polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce

3 porcje
60 min
Łatwe
3.67 (Liczba ocen: 3)
Składniki
Wartości odżywcze
Polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce
Polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Polędwiczki z kurczaka umyj, oczyść i osusz.

Kurczaka, oliwę, przyprawy, sól oraz czosnek wsyp do miski i dokładnie wymieszaj.
Całość przełóż do worka próżniowego, odessij powietrze i wstaw do lodówki na minimum 20 minut do zamarynowania, może być nawet do dwóch dni.

Płatki kukurydziane pokrusz w blenderze, obtaczaj w nich kawałki zamarynowanego kurczaka. Smaż na rozgrzanym oleju do lekkiego zarumienienia, odsącz na papierze kuchennym. Kurczaka podawaj z jogurtem wymieszanym z miętą lub innymi sosami.
Komentarze