Pomidory faszerowane kaszą i tuńczykiem

4 porcje
45 min
Średnie
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Pomidory faszerowane kaszą i tuńczykiem
Pomidory faszerowane kaszą i tuńczykiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pomidory myjemy i odcinamy górną część, odkładając ja na bok. Pomidory wydrążamy, posypujemy w środku solą i ustawiamy do góry nogami, aby pozbyć się nadmiaru soku. Kaszę wsypujemy do garnuszka, zalewamy gorącym bulionem, dodajemy szczyptę soli i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem, aż kasza wchłonie cały bulion. Gdy kasza będzie gotowa odstawiamy ją do przestudzenia. Do miski wkładamy tuńczyka z olejem, dodajemy kaszę, serek, sok z cytryny i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy i tak przygotowanym farszem wypełniamy pomidory. Na wierzch nakładamy odcięte kapelusiki.
Komentarze