Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Prosty deser z budyniem i musem jabłkowym (bez cukru)

Prosty deser z budyniem i musem jabłkowym (bez cukru)
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Prosty deser bez cukru, z domowym musem jabłkowym i budyniem

Składniki

domowe ciasto bez cukru (np. chlebek bananowy)
500 ml mleko
2 łyżka ksylitol
1 szt. budyń śmietankowy, opakowanie
1 szt. domowy mus jabłkowy bez cukru, słoiczek

Opis wykonania

Mleko przelać do garnka, zostawiając około pół szklanki do wymieszania składników. Zagotować, a proszek budyniowy i ksylitol zmieszać z pozostawioną porcją zimnego mleka. Wlać do gorącego mleka i mieszać, aż zgęstnieje. Odstawić do przestudzenia. W tym czasie pokruszyć ciasto i przełożyć do pucharków lub wybranych naczyń (u mnie wyszło 6 porcji). Na warstwę ciasta wylać budyń, a następnie mus jabłkowy. Udekorować ekspandowanymi ziarnami zbóż lub posypać cynamonem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych