Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Liczba ocen: 2)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Mizeria to doskonała surówka w sezonie na świeże ogórki. Przygotuję ją tradycyjnie – z dodatkiem gęstej śmietany i koperku.

Składniki

500 g ogórków
200 ml śmietany 18% lub jogurtu naturalnego
1 łyżeczka soku z cytryny
2 łyżki posiekanego koperku
Sól, pieprz do smaku

Opis wykonania

1

Ogórki umyj i obierz ze skórki. Następnie pokrój w cienkie plasterki przy pomocy robota kuchennego.

2

Ogórki połącz ze śmietaną, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny do smaku.

Dodaj posiekany koperek i dokładnie wymieszaj.

Porada

Szybko pokrój warzywa i owoce w perfekcyjną kostkę. Przystawka CubeCutter do robota kuchennego MUM marki Bosch to perfekcja do kwadratu!



Bosh Logo
Bosh

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Liczba ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
MiszelPiszel
Prosty i łatwy przepis na najlepszy dodatek do obiadu!
Małgorzata
I to jest dobry przepis na mizerię - pokrój szybko ogórki, wymieszaj śmietanę z cytryną, solą i pieprzem ( ja do smaku dodaję szczyptę cukru) i wymieszaj wszystko tuż przed podaniem.
Monka
Mizeria do ziemniaków pychota Ja robię pół na pół śmietana z jogurtem i z domu wyniosłam troszkę słodyczy więc szczypta cukru jest nieodłącznym składnikiem
Paulina24
Pycha! Najlepszy dodatek do obiadu na wiosnę
Babeczka
Mizeria pasuje praktycznie do wszystkiego , nie dodawałam wcześniej cytryny a przyznaję że smaczny trik , zawsze dodaje odrobinę cukru dla podbicia smaku
Babylington
Ulubiony dodatek do obiadu.
bsylvia
Do tego przepisu będziemy często wracać, polecam!
zielone_obloczki
Prosta i szybka mizeria. Bardzo smaczna 😊
Lalaxo
Klasyk polskiej kuchni. Do sądzonego jajka i młodych ziemniaków idealna.
Marzenna
Orzeżwiająca i chrupiąca do każfego dania obiadowego.Ja zamiast śmietany dodaję jogurt.
Lalaxo
Klasyk. Bardzo smaczny klasyk
Bacardi
Idealny dodatek :)
Ewusia1222
Idealny dodatek do kotleta
Aleksandra J
Zawsze się sprawdza do obiadu 😊