Przepis na mizerię z ogórków
4 porcje
10 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Mizeria to doskonała surówka w sezonie na świeże ogórki. Przygotuję ją tradycyjnie – z dodatkiem gęstej śmietany i koperku.
Składniki
500 g ogórków
200 ml śmietany 18% lub jogurtu naturalnego
1 łyżeczka soku z cytryny
2 łyżki posiekanego koperku
Sól, pieprz do smaku
Przepis na mizerię z ogórków
Przepis na mizerię z ogórków
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ogórki umyj i obierz ze skórki. Następnie pokrój w cienkie plasterki przy pomocy robota kuchennego.
Ogórki połącz ze śmietaną, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny do smaku.
Dodaj posiekany koperek i dokładnie wymieszaj.
Porada
Szybko pokrój warzywa i owoce w perfekcyjną kostkę. Przystawka CubeCutter do robota kuchennego MUM marki Bosch to perfekcja do kwadratu!
Komentarze